Логотип

Шабівська територіальна громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

10.06.2024 09:35

Пам’ятка щодо обігу живої риби на ринках та в торговельній мережі

66669ee18b542__изображение_2024-06-10_093552211.png

Держпродспоживслужба нагадує споживачам та суб’єктам господарювання, що гарантія безпечності харчових продуктів досягається сумлінним виконанням норм чинного законодавства.

Звертаємо увагу, що кожна партія живої риби має надходити у точки продажу з супровідними документами, а законними місцями для торгівлі живою рибою є:

Реалізуючи живу рибу, оператори ринку повинні бути забезпечені повним комплектом санітарного одягу. Кожен працівник повинен мати особисту медичну книжку встановленого зразка з відміткою про проходження медичного огляду не рідше одного разу на рік. Працівники, які не пройшли медичне обстеження, до роботи не допускаються.

Умови та терміни зберігання риби повинні відповідати вимогам нормативно-правових актів. Термін зберігання і реалізації риби при температурі води +11-+15°C:

  • в осінньо-зимовий період - 48 годин;
  • у весняно-літній період - 24 години.

Не підлягає продажу жива та охолоджена риба з ознаками паразитологічних захворювань, з каламутним слизом, кислуватим запахом, тьмяною лускою, каламутними запалими очима.

Не нехтуйте нашими рекомендаціями!

Дотримання їх допоможе Вам уникнути харчових отруєнь та зберегти здоров’я рідним і близьким.